Україна

Російська сторона ігнорує запити Туреччини щодо полонених – омбудсмен


Російська сторона ігнорує запити Туреччини щодо полонених - омбудсмен

Омбудсмен Туреччини наголосив, що діалог з Росією дається складно, позаяк агресор ігнорує норми міжнародного права.

Росія ігнорує запити офісу головного омбудсмена Туреччини щодо відвідання українських військовополонених, які там перебувають. Попри це, Туреччина шукатиме інші шляхи для здійснення цього наміру. Про це заявив омбудсмен Туреччини Шереф Малкоч в Анкарі під час зустрічі з рідними українських полонених, передає Укрінформ у вівторок, 23 липня.

“За результатами (візиту в Україну – ред.) ми провели онлайн-зустріч з російським омбудсменом Тетяною Москальковою і написали листа, але відповіді так і не отримали. У зв’язку з цим я написав листа в посольство Росії в Анкарі 5 липня 2024 року. У листі я згадав про свій візит в Україну, відвідини російських військовополонених в Україні, висловив бажання відвідати українських військовополонених у Росії. Станом на зараз я чекаю на відповідь”, – зазначив Малкоч.

У разі відсутності відповіді Туреччина також має намір звернутися стосовно цього до Генсека ООН.

“Ми намагаємося налагодити всі можливі контакти з цього питання. Це нелегко, оскільки маємо справу з Росією… Але ми продовжуватимемо наші зусилля, зробимо все можливе, що в наших силах… Як омбудсмени ми не чекаємо політичних чи інших рішень, ми проводимо свою роботу постійно та планомірно”, – додав головний омбудсмен Туреччини.

За його словами, діалог з Росією дається складно, позаяк агресор ігнорує норми міжнародного права.

Раніше повідомлялося, що Україна розслідує 28 кримінальних проваджень за фактом убивства окупантами 62 українських військовополонених, правоохоронці повідомили про підозри чотирьом особам у рамках цих проваджень.

Встановлено понад 200 місць, де утримують і катують полонених українців

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button