Україна

Роль НАТО у допомозі Україні зросте – Столтенберг


Роль НАТО у допомозі Україні зросте - Столтенберг

Існують різні способи забезпечити те, щоб підтримка України менше залежала від “добровільних короткострокових пропозицій”, зазначив генсек Альянсу.

Країни-члени НАТО домовились про посилення ролі Альянсу в координації допомоги Україні. Про це сказав генеральний секретар органзізації Єнс Столтенберг на пресконференції за підсумками зустрічі голів МЗС країн НАТО у Брюсселі в середу, 3 квітня.

“Сьогодні члени Альянсу домовилися про подальше планування посилення ролі НАТО в координації допомоги і тренувань у сфері безпеки. Деталі будуть визначені протягом наступних тижнів”, – заявив Столтенберг.

Він не став розкривати інші подробиці, але додав, що обговорював пропозицію з керівництвом України. Генсек запевнив, що існують різні способи забезпечити те, щоб підтримка нашої держави менше залежала від “добровільних короткострокових пропозицій”.

“Ми ведемо діалог з Україною з цього приводу, тому що це насправді те, що ми повинні робити разом”, – зазначив Столтенберг і запевнив, що сьогодні не було прийнято жодних рішень.

Напередодні ЗМІ повідомили, що Єнс Столтенберг запропонував створити п’ятирічний фонд для України в розмірі 100 млрд доларів, щоб залучити НАТО до надання зброї нашій країні.

А сьогодні Столтенберг повідомив, що НАТО розробляє новий формат надання подальшої допомоги Україні, який забезпечить її передбачуваність і стабільність.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button