Україна

Стало відомо, коли Україна може провести Глобальний саміт миру


Стало відомо, коли Україна може провести Глобальний саміт миру

“Глобальний саміт миру” ознаменує символічний початок практичної реалізації української формули миру.

Україна може провести Глобальний саміт з імплементації Формули миру на рівні світових лідерів у лютому 2024 року. Про це у четвер, 9 листопада, пише Reuters із посиланням на слова заступника керівника Офісу президента Ігоря Жовкви.

Він повідомив, що Глобальний саміт лідерів держав стане початком практичної реалізації Формули миру.

“Глобальний саміт може відбутися в лютому 2024 року… Він обов’язково відбудеться, він ознаменує як символічний початок практичної реалізації української Формули миру, так і підіб’є підсумки всіх тих результатів, які вже досягнуті на цьому шляху”, – сказав Жовква.

Він визнав, що на пріоритети порядку денного низки країн впливають події, які розгортаються на Близькому Сході, водночас вказав, що минулого місяця представники Саудівської Аравії, Бахрейну і Катару взяли участь у мальтійському саміті, де обговорювали українську Формулу миру. 

“Нам не потрібен саміт заради саміту. Ми говоримо про максимально широке залучення лідерів Глобального Півдня. Тому ми маємо ретельно продумати час і місце проведення саміту”, – наголосив Жовква. 

Нагадаємо, третій саміт української Формули світу зібрав учасників із 66 країн, що стало найбільшим представництвом на подібних зборах. Серед них – країни ЄС, США, Великобританія, Туреччина, яка виступала посередником між Росією та Україною, а також члени БРІКС, до якого входить Росія – Південна Африка, Бразилія та Індія.

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква заявив, що представник Китаю не зміг бути присутнім на саміті щодо України на Мальті через розбіжність графіків. 

Нагадаємо, 28 жовтня на Мальті відбувся третій мирний саміт щодо України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button