Україна

Робота ВРУ – парламент цього тижня проведе пленарні засідання – 1News

Верховна Рада України


Фото з відкритих джерел

Засідання перенесли на тиждень

Цього тижня ВРУ працюватиме у форматі пленарних засідань. Серед питань, які планують розглянути народні обранці, – законопроєкт щодо економічного паспорта, щодо ренти на газ, щодо надання телеканалу “Дом” статусу національного. Про це в ефірі на “Першому Незалежному” під час включення повідомила кореспондентка Тетяна Слюсар.

https://www.youtube.com/watch?v=aWIz6ArKz-Q

Тетяна Слюсар поінформувала, що за ініціативою народних депутатів від “Слуги народу” пленарні засідання ВРУ були перенесені з 1 березня на 22 лютого, а наступні два тижні народні обранці будуть працювати з виборцями і в комітетах. До роботи у форматі пленарних засідань депутати повернуться 15 березня.

Кореспондент нагадала, що сьогодні, об 11 годині, розпочинається засідання Погоджувальної ради голів депутатських фракцій і груп. Тетяна Слюсар прогнозує, що під час засідання Погоджувальної ради точитимуться палкі дискусії стосовно порядку денного. Вона нагадала заяву нардепа від фракції “Голос” Ярослава Железняка, що монобільшість цього тижня намагатиметься провести ключові законопроєкти, які потрібні для Банкової.

“Головним голосуванням буде – за ініціативи президента щодо законопроєктів про газ, а саме ренти на газ і бонусів внутрішнім авіаперевізникам. Також буде розглядатися законопроєкт щодо економічного паспорта для українців. До речі, минулого разу він голосування так і не пройшов… Також буде розглядатися законопроєкт, який вже у деяких ЗМІ назвали найголовнішим, дивлячись на ту ситуація, яка зараз відбувається в країні, – це надання телеканалу “Дом” статусу національного. Але чи вистачить їм голосів для цього законопроєкту, бо, як ми знаємо, опозиційні фракції ще минулого разу висловлювали свій спротив щодо цієї ініціативи президента” – зазначила кореспондентка.

1News за темою: Зеленський дав депутатам та бізнесменам 24 години на повернення до України

Як повідомляли, дистанційне проведення засідань Верховної Ради, анонсоване першим віцеспікером парламенту Олександром Корнієнком, може бути небезпечним. Так вважає засновник агентства LEAD9 Mobile Marketing, діджитал-експерт Назар Гриник.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button