Україна

РНБО запровадила санкції проти Деркача, Гужви, Шарія і Пушиліна

Також під санкції підпадають ресурси, створені на базі російських сайтів, проти яких вже було запроваджено санкції раніше

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України запровадила персональні санкції щодо кількох осіб.

Про це інформує 1NEWS.

“Сьогодні рішенням Ради національної безпеки і оборони впроваджено санкції щодо народного депутата Деркача і ще певної кількості осіб, проти яких упровадили санкції Сполучені Штати Америки”, – сказав секретар РНБО Олексій Данілов.

Також санкції введено ще проти кількох осіб, які, як і Деркач, перебувають під санкціями США, проте Данілов не назвав їхні імена.

За його словами, РНБО залишилося перевірити ще двох-трьох осіб зі списку санкцій США.

Як відомо, в ньому перебуває, зокрема, й бізнесмен Ігор Коломойський.

Також, як повідомив Данілов, РНБО запровадила санкції проти головного редактора інтернет-видання “Страна.ua” Ігоря Гужви.

“На сьогодні ми запропонували санкції щодо пана Гужви Ігоря Анатолійовича, безпосередньо до афілійованих із ним юридичних осіб. У цьому списку ще дві фізичні особи, які безпосередньо афілійовані з Ігорем Анатолійовичем і займаються протиправною діяльністю на території нашої країни”, – сказав секретар РНБО України.

За його словами, також під санкції потрапив блогер й політик Анатолій Шарій та його дружина Ольга.

Данілов зазначив, що також разом з Ігорем Гужвою під санкції потрапили Галина Солнцева, Любов Лукашина, товариство з обмеженою відповідальністю “Ласмак”, товариство з обмеженою відповідальністю “Маджері”, товариство з обмеженою відповідальністю “Смарт Медіамережа”.

Окрім того, додатково введено санкції щодо ватажка “ДНР” Дениса Пушиліна, який, за словами Данілова, “на сьогодні реєструє медіаресурси на території окупованих Донецької і Луганської областей”.

За його словами, також під санкції підпадають ресурси, створені на базі російських сайтів, проти яких вже було запроваджено санкції раніше.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button