Україна

РНБО пропонують запровадити санкції проти низки сайтів, що виправдовують збройну агресії Росії проти України

За поданням Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Міністерства культури та інформаційної політики, Кабінет Міністрів України схвалив пропозицію щодо застосування санкцій відносно фізичних та юридичних осіб, причетних до розповсюдження інформації, що виправдовує збройну агресії Росії проти України. Про це повідомляє 1News з посиланням на повідомлення Міністерства з реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зазначається, що відповідне рішення протягом трьох днів буде внесене на розгляд Ради національної безпеки і оборони України

Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних та 10 юридичних осіб, зареєстрованих у восьми країнах.

Запропонований пакет санкцій до зазначених осіб передбачає:

  • блокування користування майном на території нашої держави,
  • унеможливлює здійснення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України,
  • унеможливлює виведення капіталів за межі території України.

Крім того, санкції мають зупинити виконання економічних та фінансових зобов’язань, припинити надання телекомунікаційних послуг і заблокувати можливість використання телекомунікаційних мереж загального користування, а також унеможливити передання технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності, використання відповідних інтернет-ресурсів на території України.

«Дане рішення спрямоване на захист національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України», – говориться у повідомленні.

Відомство не називає юридичних та фізичних осіб, відносно яких пропонується ввести санкції.

Back to top button