Україна

Рівень Каховського водосховища впав ще на метр


Рівень Каховського водосховища впав ще на метр

Загалом від моменту підриву окупантами Каховської ГЕС водойма обміліла більше ніж на сім метрів.

За добу рівень води у Каховському водосховищі знизився ще на метр, а від моменту підриву Каховської ГЕС – більше ніж на сім метрів. Про це 11 червня повідомила пресслужба Укргідроенерго.

Зазначається, що станом на 08.00 рівень води в районі Нікополя становить 9,35 метра. 

“Водночас рівень води в Дніпрі на позначці Херсон становить 4,18 метра. За добу показник знизився на 0,54 метра. Середній показник відпливу становить 4-5 сантиметрів на годину. Це повʼязується зі зменшенням напору (тиску) водосховища”, – уточнили в компанії.

Наголошується, що ситуація важко прогнозована і потребує подальшого контролю.

“Фахівці працюють над найоптимальнішими варіантами балансування енергосистеми та над тим, щоб у людей була вода. На ділянках Дніпра, які живлять водою Північно-Кримський канал, з’явилися сліди обміління після того, як росіяни підірвали Каховську ГЕС”, – додали в Укргідроенерго.

Раніше повідомлялося, що Україна втратила понад третину води з Каховського водосховища, яку накопичили завдяки весняному водопіллю.

Нагадаємо, вночі 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, що викликало масштабне затоплення територій у Херсонській області та завдало значних екологічних, економічних та гуманітарних збитків Україні.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button