Україна

Рішення про участь Зеленського у саміті НАТО ще не ухвалено – Стефанішина


Рішення про участь Зеленського у саміті НАТО ще не ухвалено - Стефанішина

Зараз ще триває робота по фінальних документах. Від того, що у них буде залежить чи поїде Зеленський на саміт.

Остаточного рішення щодо участі президента Володимира Зеленського у саміті НАТО у Вільнюсі наразі немає. Про це заявила віцепрем’єрка України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв’ю Європейській правді.

“Ще не прийнято ніяких остаточних рішень. Ми до кінця не розуміємо формату всіх зустрічей у Вільнюсі, але і до кінця не розуміємо рішень, які будуть фізично покладені на стіл”, – сказала Стефанішина.

Вона також зазначила, що Україна не знає чого очікувати у фінальних документах.

“Тобто моделюємо ситуацію: Вільнюс, відбувається засідання Ради Україна – НАТО, виступ президента на самому саміті. На столі перед лідерами лежать фінальні документи, які пропонують ухвалити з результатами саміту. От ми зараз не знаємо, що буде в цих документах”, – зазначила Стефанішина.

Вона підкреслила, що від фінальних документів буде залежати, чи поїде Зеленський на саміт.

“Весь цей тиждень і попередні місяці ми провели в комунікації з союзниками. Президент здійснив низку візитів особисто. Він поїхав у Туреччину вести відповідні перемовини. І його роль, я думаю, буде визначальна і у рішеннях, які можуть бути ухвалені щодо Швеції. Це дуже важливо. Тому що ми думаємо не тільки за себе, а і за друзів, скажімо так. І тривають перемовини, які веде Єрмак по гарантіях безпеки”, – сказала вона.

Віцепрем’єрка додала, що зараз ще триває робота по фінальних документах. Ніяких рішень ще не ухвалено.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, група західних союзників у НАТО веде “в останню хвилину” переговори щодо завершення підготовки декларації про гарантії безпеки для України напередодні саміту у Вільнюсі. 

Зеленський: Я не хочу їхати у Вільнюс для розваги

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button