Україна

РФ зупинила наступ на “дорогу життя”, зосередившись на Покровську – Bild


РФ зупинила наступ на дорогу життя , зосередившись на Покровську - Bild

Армія РФ наблизилася до Покровська на 14 км: захопили села Лисичне та Іванівка, а також ворог увійшов до Гродівки.

Після падіння Авдіївки у лютому російські війська почали наступати далі на північний захід. Вони загрожують автотрасі T0504, яку називають “дорогою життя”, оскільки це основний шлях постачання ЗСУ в районі Часового Яру. Про це пише Bild у середу, 14 серпня.

Безпосередньо до траси росіянам залишилося лише 5 км через село Воздвиженка. Проте, ЗСУ збудували там міцну оборону та успішно стримують ворожу армію. Тому росіяни відмовилися від наступу на трасу, а натомість просуваються на захід на Покровськ, через який проходить T0504.

Колись у місті жили 80 000 осіб. Нині це важливий для ЗСУ логістичний пункт. Армія РФ наблизилася до нього на 14 км: захопили села Лисичне та Іванівка, а також ворог увійшов до Гродівки.

“У напрямку з-під Новоолександрівки росіяни вже кілька місяців не просуваються. Там українці збудували дуже хорошу оборону. Проте територія на захід була зайнята протягом минулих 4-6 тижнів. Там вони просуваються, природно, у напрямку до Покровська, наступного важливого міста. Потрібно сказати, якщо у них не вдається розрізати важливу для логістики трасу на Часів Яр, тоді досить “всього лише” захопити сам Покровськ. Тому що траса стане марною, якщо саме місто впаде”, – вважає експерт з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке.

 

 

Раніше аналітики зазначили, що війська РФ просунулися у Гродівці, Костянтинівці, Невельському, біля Сергіївки, Піщаного та Новоторецького.

Водночас Силам оборони вдалося відкинути противника біля Стельмахівки на Луганщині.

Нагадаємо, українські військові за добу знищили 1240 російських окупантів. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 14.08.24 орієнтовно склали близько 594400 особового складу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button