Україна

РФ вивела з Чорного моря останній сторожовий корабель – ВМС


РФ вивела з Чорного моря останній сторожовий корабель - ВМС

Сторожовий корабель окупантів “доволі ударним темпом дістався до Новоросійська”. Перед цим росіяни вивели більш сучасні кораблі.

Російські окупанти вивели останній сторожовий корабель з української території Чорного моря. Про це розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі Radio NV.

Він зазначив, що це судно вже було доволі старим, його супроводжували кілька суден забезпечення, ймовірно – на випадок втрати ходу,

“Стерегти він (виведений корабель, – ред.), звісно, мав територіальні води так званої Російської Федерації, зокрема ті води, які вони помилково називають своїми, тобто води навколо нашого українського Криму. Це 12-мильна зона, яка фактично, згідно міжнародного права, є суверенною територією держави. Але вони помилково опинилися в Криму, вирішивши, що це їхня територія”, – сказав Плетенчук.

За його словами, сторожовий корабель окупантів “доволі ударним темпом дістався до Новоросійська”. Він зазначив, що російським екіпажам не хочеться перебувати “зайву годину” в акваторії Чорного моря.

“Сторожові кораблі, вони, в принципі, призначені для охорони водного району. Це доволі озброєна одиниця. Тому ми бачимо такий кейс, який є симптоматичним, коли Росія рятує останні свої цінні активи, тому що сторожовий корабель – це все ж таки доволі серйозна одиниця. Ви бачите, що насамперед вони вивели більш нові проєкти, наприклад, такий як [корабель] “Павел Державин”, який, до речі, пішов так само з двома пошкодженнями до Новоросійську, отриманими якраз на зовнішньому рейді в Криму. І зараз вони забирають вже решти цих активів, такі як п’ятдесятирічний сторожовий корабель. Відчуття безпеки, ймовірніше за все, не на тому рівні, яке дозволяє ці одиниці далі тримати в Криму”, – резюмував речник ВМС ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що РФ мінує гавань біля Новоросійського порту. Таким чином росіяни намагаються таким чином захиститися від українських морських дронів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × three =

Back to top button