Україна

РФ втратила перевагу в артилерії – Міноборони


РФ втратила перевагу в артилерії - Міноборони

Перехід на західний 155 калібр допоміг ЗСУ досягти паритету з російською артилерією за рахунок кращої якості зброї.

Росія втратила перевагу в артилерії на полі бою через те, що Україна почала активно застосовувати артилерію 155-го калібру. Про це у понеділок, 21 серпня, заявив заступник міністра оборони Володимир Гаврилов, передає  Укрінформ.

“Коли ми почали збільшувати кількість стволів 155 калібру шляхом матеріально-технічної допомоги, фактично кожні 100 стволів – це те ж саме що 300-400 стволів 152 калібру. І фактично ми на сьогодні збалансовані з російською артилерією за рахунок кращої якості нашої артилерії, більш точної, більш надійної, більш сучасної. І цей баланс є дуже стратегічно важливим. Росія втратила перевагу в артилерії, як вона починала цю війну, хоча має більше стволів, зі складів щось добирають, але перспектив у них на цьому фактично дуже мало”, – зазначив Гаврилов.

Він нагадав, що на початку повномасштабного вторгнення Україна дуже поступалась РФ у кількості артилерії та боєприпасів, тому через кілька тижнів після початку війни почала думати про поступовий перехід до нових систем калібру 155 мм.

“Якщо по нормативах радянських, то для того, щоб вразити один об’єкт калібром 152 мм ти маєш витратити від 9 до 12 боєприпасів, то по нормативах 155 калібру – максимум три”, – пояснив заступник міністра.

Він пояснив, що одна гармата 155 калібру замінює як мінімум 3-4 гармати 152 калібру.

Нагадаємо, у січні Естонія заявила, що передасть Україні усі свої155 мм гаубиці.

США в рази збільшать виробництво 155 мм снарядів

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button