Україна

РФ вперто готується взяти реванш на сході – Сирський


РФ вперто готується взяти реванш на сході - Сирський

Основне завдання ЗСУ – не допустити втрати займаних позицій на Куп’янському і Лиманському напрямках.

Оперативна ситуація на східних напрямках залишається складною: противник не полишає планів вийти на кордони Донецької та Луганської областей. Про це 6 серпня повідомив Military Media Center з посиланням на командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського.

За його словами, російські війська вперто готуються взяти реванш та перехопити оперативну ініціативу.

“На Куп’янському напрямку ворог завершує підготовку штурмових загонів, щоденно обстрілює наші позиції з артилерії та мінометів. На Лиманському напрямку продовжується заміна військ на частини 25 армії, які сформовані та перекинуті з території РФ. На Бахмутському напрямку тривають запеклі бої, ворог намагається утримати займані позиції”, – зазначив генерал-полковник.

Сирський наголосив, що основне завдання ЗСУ – забезпечити надійну оборону, не допустити втрату займаних рубежів та позицій на Куп’янському і Лиманському напрямках, а також успішно просунутись вперед та вийти на визначені рубежі на Бахмутському напрямку. 

Раніше повідомлялося, що минулої доби на Куп’янському напрямку українські захисники відбили атаки окупантів в районі Новоселівського, на Лиманському – в районі Новоєгорівки Луганської області, на Бахмутському – в районах Залізнянського, Кліщіївки, Білої Гори Донецької області.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button