Україна

РФ вперше за кілька місяців зробила перевалку нафти поблизу Африки – ЗМІ


РФ вперше за кілька місяців зробила перевалку нафти поблизу Африки - ЗМІ

Судно Tiburon зараз пливе до єгипетського Суецького каналу, але не показує кінцевого пункту призначення.

Біля Середземноморського узбережжя іспанського анклаву в Північній Африці після чотиримісячної перерви була перевантажена між танкерами російська сира нафта. Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що судно Tiburon зібрало близько 100 тисяч метричних тонн російської сирої нафти марки Urals, спочатку завантаженої в балтійському порту Усть-Луга, з судна такого ж розміру Lucia протягом минулого тижня.

Перевалка стала першою з початку квітня, таким чином відновивши логістичну роботу, яка була критично важливою для російського ланцюга постачання нафти після заборони ЄС на купівлю сирої нафти, яка почалася наприкінці минулого року.

Як відомо, західним компаніям заборонено надавати послуги, включаючи доставку та страхування, якщо вартість нафти РФ перевищує 60 доларів за барель.

Повідомляється, що Tiburon зараз пливе до єгипетського Суецького каналу, але не показує кінцевого пункту призначення. Основні азіатські покупці знаходяться в Китаї та Індії. Lucia прямує назад у напрямку Балтійського моря.

Раніше повідомлялося, що Росія у липні зберегла експорт нафти та нафтопродуктів на рівні червня – 7,3 млн барелів на добу, при цьому її доходи від експорту зросли на $2,5 млрд – до $15,3 млрд.

Нагадаємо, ціни на більшу частину російського експорту нафти й нафтопродуктів нині перевищили цінові обмеження, встановлені G7.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button