Україна

РФ у лютому втратила понад півтори тисячі солдатів – ЗМІ


РФ у лютому втратила понад півтори тисячі солдатів - ЗМІ

Більшість загиблих останні три місяці становлять мобілізовані, добровольці та ув’язнені.

 

Кількість підтверджених втрат РФ за останні два тижні вп’ятеро перевищила звичайні щотижневі цифри. Про це повідомляє російська служба ВВС.
 
Наголошується, що ЗМІ вдалося встановити імена 14 709 російських солдатів, які загинули на війні в Україні.
 
Як пише видання, втрати РФ почали суттєво зростати ще з середини грудня. Протягом усього 2022 російські джерела щотижня зазвичай повідомляли близько 250-300 загиблих. У січні цифри подвоїлися.
 
За два тижні лютого ЗМІ підтвердили імена 1679 загиблих. Це найбільший приріст втрат російських військових за період вторгнення в Україну.
 
Більшість загиблих останні три місяці становлять мобілізовані, добровольці та ув’язнені.
 
“Ми спираємося лише на підтверджені повідомлення про загибель, тому зібрані дані не відображають реального рівня втрат. Ми припускаємо, що наш список може містити щонайменше вдвічі менше імен загиблих, ніж насправді поховано в Росії. Такого висновку ми дійшли, вивчаючи обстановку на цвинтарях у понад 60 російських населених пунктах протягом усього 2022 року”, – зазначає видання.
 
Нагадаємо, за даними Генштабу, ЗСУ за добу знищили 800 окупантів. Загалом з початку повномасштабної війни на території України загинуло понад 141 тисяча російських солдатів.
 
Раніше повідомлялося, що на Луганщині знайшли масове поховання зеків-“вагнерівців”.
 
 
 
Новини від Кореспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button