Україна

РФ стягує війська до кордону України – Генштаб

РФ стягує війська до кордону України - Генштаб

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська військова техніка

Російські війська завершують передислокацію підрозділів та техніки у східну операційну зону.

Армія РФ намагається завершити перегрупування та переміщення підрозділів у райони зосередження у Бєлгородській та Воронезькій областях, а також перебазування авіації повітряно-космічних сил на аеродроми, що розташовані в безпосередній близькості від східних кордонів України. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 12 квітня.

Наголошується, що нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, російські війська продовжують використовувати тактику розміщення техніки та живої сили безпосередньо у житловій забудові.

“Так, на тимчасово зайнятих територіях Запорізької та Херсонської області окупанти використовують приміщення аграрних підприємств, об’єкти енергетичної та соціальної інфраструктури, центральні райони населених пунктів. Відзначено випадки ведення ворогом бойових дій у цивільному одязі”, – заявило українське військове керівництво.

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не робив.

На Сіверському напрямку війська РФ завершують передислокацію до східної операційної зони. Проходить переміщення підрозділів 41 загальновійськової армії Центрального військового округу у певні райони у Бєлгородській та Воронезькій областях.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує часткове блокування міста Харкова, веде бойові дії у районі міста Ізюм, проводить повітряну розвідку.

На Донецькому та Таврійському напрямах армія РФ веде бойові дії, утримує певні рубежі, а також переміщує додаткові підрозділи для ведення бойових дій.

“Виявлено ознаки посилення системи протиповітряної оборони в районах населених пунктів Мелітополь та Іловайськ. Ймовірно, надалі противник намагатиметься взяти під контроль місто Маріуполь, опанувати Попасну та вести наступ у Курахово з метою виходу на адміністративні кордони Донецької області”, – зазначили в Генштабі.

На Південнобузькому напрямку ворог утримує певні рубежі, проводить поповнення регулярних втрат у живій силі та техніці, а також не залишає спроб закріпитися на адміністративних кордонах Херсонської області.

В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельні угруповання противника продовжують виконувати завдання щодо ізоляції району ведення бойових дій, розвідки, вогневої підтримки сухопутних підрозділів.

“Зберігається загроза застосування супротивником ракетного озброєння”, – уточнило військове керівництво.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу було відбито шість атак ворога, знищено чотири танки, п’ять одиниць броньованої, 26 одиниць автомобільної техніки та вісім артилерійських систем супротивника.

Повітряні сили ЗСУ за попередню добу вразили сім повітряних цілей: один літак, два вертольоти і чотири безпілотні літальні апарати.

Нагадаємо, на 11 квітня РФ втратила в Україні 19 500 солдатів, а також 725 російських танків, 154 літаки та 137 вертольотів.

Українська армія застосувала у війні з РФ тактику “бий-біжи” – Politico


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button