Україна

РФ спробує заморозити війну в Україні, США і Європа мають їй завадити – ЄК


РФ спробує заморозити війну в Україні, США і Європа мають їй завадити - ЄК

Європа та США мають надати Україні таку допомогу, щоб унеможливити для Росії продовження цієї війни, наголошує Урсула фон дер Ляєн.

Росія буде намагатися заморозити війну в Україні, щоб відновити сили та завдати нового удару. Тому Євросоюз та США мають об’єднати зусилля, щоб запобігти такому розвитку подій. Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу в Інституті Гудзона кадри якого вона виклала у своєму мікроблозі в Х. 

“Ми ніколи не зможемо зрівнятися з самопожертвою та хоробрістю українців, але ми можемо твердо стояти на їхньому боці. Це саме те, що ми повинні робити так довго, як це буде необхідно. Не тільки тому, що це було б вірним – вчинити так, але й тому, що вони воюють за наші цінності, за нашу стратегічну безпеку”, – зазначила єврочиновниця.

Європа та США мають надати Україні таку допомогу, щоб унеможливити для Росії продовження цієї війни, і разом вони здатні цього досягти, наголосила вона.

За її словами, закінчення війни має принести справедливий та стійкий мир для України. Тому Києву необхідні довгострокові гарантії безпеки, головною ідеєю чого є надання Україні достатньо військового обладнання для стримування будь-яких військових атак з боку Росії в майбутньому. Одним із таких варіантів може бути Формула миру, запропонована українською стороною. 

Нагадаємо, Урсула фон дер Ляєн заявила, що ситуація на Близькому Сході не відверне увагу ЄС від допомоги Україні, яку євроспільнота підтримуватиме так довго, як це буде необхідним.

Як повідомлялося, у вівторок Європейський парламент підтримав ініціативу Єврокомісії щодо створення Фонду допомоги Україні на суму 50 млрд євро на наступні чотири роки. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button