Україна

РФ розробила шляхи доставки іранських ракет – ГУР


РФ розробила шляхи доставки іранських ракет - ГУР

Українська розвідка і ЗСУ повідомили про те, скільки Москва замовила у Тегерана зброї та шляхи її доставки.

 
Україні відомо про плани РФ придбати в Ірану балістичні ракети Fateh-110 та Zolfaghar, а також доставити їх повітряним шляхом до Криму та морським шляхом до російських портів на Каспії. Про це заявив заступник керівника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скибицький у коментарі The Economist.
 
“Ми знаємо, що відповідних домовленостей уже досягнуто”, – зауважив Скибицький.
 
Цю інформацію підтвердив також спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу в понеділок, 7 листопада. За його словами, Росія домовилася не лише про 2400 безпілотників з Ірану, а й про балістичні ракети.
 
Проте речник ВР ЗСУ не уточнив інформацію, скільки Іран може поставити цих балістичних ракет, він переадресував це питання ГУР.
 
“Ймовірно, не потрібно оприлюднити зараз цю інформацію, вона у певних кабінетах є”, – пояснив він.
 
Ігнат та Скибицький констатували, що Україна не має ефективного захисту від іранських ракет. Останні вражають цілі на набагато вищих швидкостях, ніж крилаті ракети або безпілотники.
 
Ігнат висловив думку, що Росія не використала ракети Іскандер останнім часом через те, що вже використовує їхній “недоторканний” запас.
 
Як повідомляли раніше, за інформацією Скибицького, РФ використала проти України 80% своїх сучасних ракет. Москва зараз має 120 балістичних ракет для ОТРК Іскандер.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button