Україна

Росія знала про плани атаки ХАМАС на Ізраїль – ГУР


Росія знала про плани атаки ХАМАС на Ізраїль - ГУР

Бойовики ХАМАС отримали певну інфомацію від росіян з врахуванням їх досвіду, отриманого на війні в Україні.

Керівництво Росії мало інформацією про плани угруповання ХАМАС атакувати Ізраїль. Про це сказав представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у коментарі 24 каналу у вівторок, 10 жовтня.

Він нагадав, що росіяни передали палестинцям західну зброю, яку захопили під час боїв в Україні, з метою проведення ІПСО проти нашої держави. На це дуже оперативно реагують пропагандисти РФ та противники військової підтримки України на Заході. Водночас, наші західні партнери усе розуміють.

“З цього можна зробити висновки. І є інформація, що держава-агресорка Росія володіла інформацією про плани атак на Ізраїль. Є інформація про взаємодію, зокрема, російських ПВК з бойовиками ХАМАС з приводу обміну досвідом використання російсько-української війни та інших елементів”, – заявив він.

За словами Юсова, в України нема жодного інтересу та мотиву для передачі озброєння на Близький Схід, бо вся зброя потрібна для захисту від російського вторгнення. У свою чергу Росія відома своєю взаємодією з терористичними та радикальними організаціями. У багатьох випадках, коли представники Заходу відмовлялись від подібних контактів, офіційні делегації відвідувати Москву.

“Тому сам факт такої взаємодії – це додаткова легітимізація, обмін інформацією. Звичайно, можна говорити про політичну причетність та відповідальність держави-агресорки. Насамперед мають бути оцінки міжнародної спільноти, інституцій. Я переконаний, що такі оцінки будуть”, – підкреслив представник ГУР.

Раніше стало відомо, що “вагнерівці” готували бойовиків ХАМАС до атаки на Ізраїль. Для цього залучалась частина бійців ПВК Вагнер, яка залишили територію Білорусі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button