Україна

РФ примусово мобілізувала на окупованих територіях близько 60 000 чоловіків


РФ примусово мобілізувала на окупованих територіях близько 60 000 чоловіків

Загарбники ловлять людей на вулицях Донеччини та Луганщини і відправляють на фронт. Крім того, вони забирають на війну студентів.

Росія примусово мобілізувала на окупованих територіях України від 55 до 60 тисяч чоловіків. Про це 31 липня повідомила пресслужба Головного управління розвідки з посиланням на представника відомства Андрія Черняка.

“Це насильницька мобілізація: окупанти ловили людей на вулиці, вони приходили на ті нечисельні підприємства, які ще працювали, і примусово забирали людей – просто переодягали та відправляли на фронт. Обіцяли, мовляв, будете на другій чи третій лінії, а насправді люди потрапляли на передову”, – заявив він у коментарі для програми Донбас Реалії на Радіо Свобода.

Крім того, за інформацією представника воєнної розвідки, РФ зганяє до окупаційного війська і студентів. 

“Людина зранку пішла на заняття і через два дні вона вже воює. Власне кажучи, Росія не вважає мешканців Донеччини та Луганщини за людей, тому окупантам абсолютно все одно, закони не діють. Єдина реальна можливість (вижити) – одразу, за першої ж можливості здатися в полон”, – зазначив Черняк.

Раніше повідомлялося, що російське командування продовжує кидати на штурми щойно мобілізованих військовослужбовців без попередньої бойової підготовки.

Росіяни вивезли старшокласників з Луганщини до Костроми – ЦНС

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button