Україна

РФ проводить ротацію в окупаційній владі

РФ проводить ротацію в окупаційній владі

Фото: ЕРА

Зруйнований Маріуполь

В окупованому Донбасі призначено нового керівника уряду окупантів росіянина Віталія Хоценка. Це перше пряме призначення з Росії до умовних органів влади іншої держави, повідомляє радник мера Маріуполя.

 

Керівництво окупованими районами Донеччини переходить від місцевих колаборантів під прямий контроль росіян. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

 

“В окупаційній владі Донецької області ротація. Призначено нового керівника уряду окупантів росіянина Віталія Хоценка. Вперше пряме призначення з Росії в умовні органи влади іншої держави. Але картина не буде повною, якщо не додати, що ротація уряду окупантів відбулася одночасно з візитом першого заступника адміністрації президента Росії Сергія Кірієнка. Який відповідно доставив наказ та проконтролював його виконання”, – пише Андрющенко.

 

За словами Андрющенка, Маріуполь відвідали так званий голова ДНР та представник РФ.

 

“Потім був візит Пушиліна та Кірієнка до Маруполя. З важливого – ні супроводу, ні участі місцевих колаборантів чи кураторів від Росії Шабліна та компанії. Більше того, центр периметра безпеки з концентрацією поліцаїв та МДБ/ФСБ буде влаштований у Новоазовську, де оселився корпус кадировців, які контролюють Маріуполь та район”, – повідомив Андрющенко.

 

Ситуація, що склалася, навела радника мера на думки про прискорення інтеграції окупованих територій до РФ.

 

“Про що це говорить? По-перше, всі колаборанти йдуть в утиль, а влада передається росіянам прямо (привіт, Іващенко, ще не пізно здатися в полон в Україну. Хоча б збережеш життя). По-друге, сценарій контролю Маріуполя через маргіналізацію і бандитизм набирає чинності. Ну і головне. Ніяких референдумів. Ніяких гречок. Пряма інтеграція в Росію набирає обертів”, – констатує радник мера.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button