Україна

РФ прагне зменшити увагу до України – Зеленський


РФ прагне зменшити увагу до України - Зеленський

Глава держави бачить певні ризики зниження рівня підтримки України на тлі війни в Ізраїлі та зміни керівництва в низці країн Європи.

Країна-агресор Росія зацікавлена в тому, щоб допомога Україні зменшувалася, і для цього йде навіть на трагічні речі. Про це сказав президент Володимир Зеленський на пресконференції в Брюсселі в середу, 11 жовтня.

Глава держави заявив, що бачить певні ризики зниження рівня підтримки України на тлі війни в Ізраїлі та зміни керівництва в низці країн Європи.

“Тому що якщо не допомагати Україні, не закінчиться війна, в нас не буде міці, Росія повернеться для того, щоб знищити всю Україну й піти далі. А далі будуть уже країни Євросоюзу і НАТО”, – сказав він.

Зеленський вважає, що те, що відбувається зараз у світі, не випадково: “Сьогодні вони (росіяни – ред.) зацікавлені в тому, щоб допомога Україні зменшувалася, і йдуть на різні речі, навіть на трагічні речі, навіть на інших континентах, в інших частинах світу для того, щоб була зменшена увага до України, допомога для України”.

За його словами, “світ перебуває в ситуації, коли на будь-якому континенті може розгорітися світова війна. І тому моя оцінка сьогоднішньої ситуації, що лідери можуть іще завдяки не зброї, а політиці зупинити ймовірну глобальну війну”.

“Найдешевший варіант для всіх – зупинити Росію в нас, закінчити війну в нас, вивести їх із нашої території. Тоді, я впевнений, не буде великої війни як у Європі, так і в усьому світі”, – наголосив президент.

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін назвав принаймні п’ять причин, чому боротьба України проти російської агресії має значення.

Москва вперше пішла на поклон – Зеленський

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button