Україна

РФ не вивела в Чорне море ракетоносії через шторм – Сили оборони Півдня


РФ не вивела в Чорне море ракетоносії через шторм - Сили оборони Півдня

Наталя Гуменюк зазначила, що попри шторм загроза нікуди не зникла: росіяни можуть за кілька годин вивести кораблі.

Росія в неділю, 26 лютого, не вивела в Чорне море жодного ракетоносія через шторм. Проте загроза все одно лишається. Про це заявила начальник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону новин.

За її словами, у суботу, 25 лютого, у Чорному морі на чергуванні перебував один носій ракет ворога, але ввечері його вивели на місце базування.

“Кораблі РФ притискаються ближче до Східного узбережжя Криму. Вони все далі і далі відсуваються від підконтрольного Україні берега. Тому що усвідомлюють, що далекобійна зброя все ближче і ближче”, – пояснила спікер.

Вона також додала, що попри шторм загроза нікуди не зникла, адже росіяни за кілька годин можуть підготувати та вивести ракетоносії.

“Цілком ймовірно, що ворог застосовує тактику присипання пильності. Як пам’ятаєте в тій притчі: вовк, вовк, а потім ніхто не допомагає. Вони намагаються вимотувати психологію та психіку нашого населення постійними обстрілами, активністю авіації, а потім несподівано можуть завдати ракетного удару”, – підсумувала Гуменюк.

Нагадаємо, 19 лютого Гуменюк повідомила, що Росія вивела в Чорне море два ракетоносії, проте запаси Калібрів виснажені.

Перед цим РФ випустила по Україні чотири ракети Калібр, дві з них збили сили ППО.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button