Україна

РФ нарощує авіацію біля кордону – Генштаб

РФ нарощує авіацію біля кордону - Генштаб

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Знищена російська військова техніка

Зберігається постійна загроза застосування противником ракетного озброєння на всій території України.

Російська армія продовжує нарощувати авіаційне угруповання поблизу східного кордону України, посилює артилерійські підрозділи, оптимізує існуючі системи управління, розвідки та медичного забезпечення. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 14 квітня.

“Зберігається постійна загроза застосування противником ракетного озброєння по всій території України. Окупанти продовжують завдавати систематичних ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури у Харківській, Донецькій та Запорізькій областях”, – уточнило українське військове керівництво.

На Волинському та Поліському напрямках ворог не робив активних дій.

“Певні підрозділи збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання щодо прикриття українсько-білоруського кордону у Брестській та Гомельській областях. Проводяться планові заходи бойової підготовки”, – зазначили у Генштабі.

На блокпостах у білоруському населеному пункті Холмеч військова поліція збройних сил РФ та Білорусі перевіряє особисті телефони. При цьому цивільним повідомляється, що українські підрозділи у будь-який час можуть здійснити напад.

На Сіверському напрямку російські війська проводять перегрупування підрозділів Центрального військового округу з території Брянської та Курської областей, зосереджуючи їх у Бєлгородській та Воронезькій областях.

“Ворог посилює контроль кордону, виробляє інженерне обладнання позицій, опорних пунктів та забезпечує присутність на них незначної кількості особового складу, озброєння та військової техніки”, – зазначили у ЗСУ.

На Слобожанському напрямку противник веде розвідку можливих напрямів наступу, нарощує систему розвідки, управління та медичного забезпечення. Продовжує частково блокувати Харків та здійснює обстріл міста з артилерії.

На Донецькому та Таврійському напрямах війська РФ вели бойові дії в районах Слов’янська, Попасної та Курахового та штурмові дії у місті Маріуполь. Успіхів вони не принесли.

Крім того, здійснюється посилення угруповання ворога у районі Сєвєродонецька.

На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей триває примусова мобілізація. За інформацією Генштабу, російське командування поставило завдання залучити 60-70 тисяч осіб на території так званої “ДНР”, проте його виконання становило лише 20%.

На Південнобузькому напрямку противник вживає заходів щодо відновлення боєздатності, поповнення боєприпасів та надає вогненний вплив на підрозділи українських військ.

Ведуться бойові дії в районі Олександрівки, намагаються відновити наступ з метою повернення втрачених позицій у районі Осокорівки.

У Донецькій та Луганській областях минулої доби відбито вісім атак ворога, знищено танк, чотири одиниці броньованої та шість автомобільної техніки, а також одну артилерійську систему противника.

Підрозділи зенітних ракетних військ збили два російські винищувачі.

Нагадаємо, на 13 квітня РФ втратила в Україні 19 800 солдатів, а також 739 танків, 158 літаків та 143 вертольоти.

Британська розвідка прогнозує посилення боїв на Донбасі


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button