Україна

РФ намагається вернути втрачені позиції – Генштаб


РФ намагається вернути втрачені позиції - Генштаб

Спроба окупантів відновити втрачені позиції у північній частині Старомайорського зазнала поразки, зазначає Генеральний штаб.

Сили оборони продовжють успішно відбивати наступ окупантів на сході та проводити власні наступальні дії на півдні. Загарбники зосереджують основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де протягом доби відбулось 28 бойових зіткнень. Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому на його Facebook-сторінці в понеділок, 17 липня.

Куп’янський напрямок

Українські захисники продовжують стійко тримати оборону. За минулу добу росіяни без успіху вели наступальні дії південніше Масютівки Харківської області.

Лиманський напрямок

Окупанти наступали східніше Веселого Донецької області, успіху не мали.
На Бахмутському напрямку українські оборонці успішно відбили усі атаки росіян в районах Оріхово-Василівки, Григорівки та Іванівського. Також окупанти спробували відновити втрачену позицію північно-західніше Курдюмівки, проте не мали успіху. 

Мар’їнський напрямок

Сили оборони продовжують стримувати наступ російських загарбників у районі Мар’їнки.

Шахтарському напрямок

Росіяни невдало спробували відновити втрачені позиції у північній частині Старомайорського Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки

Окупанти зосереджують основні зусилля на недопущенні подальшого просування українських військ.

Мелітопольський та Бердянський напрямки

Сили оборони продовжують ведення наступальної операції, закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Успіхи ЗСУ

За добу авіація Сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один з яких – по зенітно-ракетному комплексу противника

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження живої сили росіян, 20 ворожих артилерійських засобів на вогневих позиціях, два засоби протиповітряної оборони та дві станції РЕБ окупантів.

Як ми вже писали раніше, ЗСУ знищили російську мінувальну машину Земледелие.

На Таврійському напрямку знищили дві роти ворога

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button