Україна

РФ готує псевдовибори на окупованій частині Запорізької області


РФ готує псевдовибори на окупованій частині Запорізької області

Окупанти планують показове голосування на дільницях та завчасний обхід квартир і будинків.

В одному з тимчасово окупованих населених пунктів Запорізької області окупаційна влада врахувала негативний досвід організації псевдореферендуму і планує проведення “виборів” у змішаному форматі. Про це 25 серпня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Зазначається, що загарбники планують показове голосування на дільницях та завчасний обхід квартир і будинків.

“Починаючи з 30 серпня цього року представники окупаційної влади почнуть обхід квартир для збору голосів. Крім того, в регіоні з’являються особи, яких привозять із території РФ та розселяють в покинутих будинках місцевих жителів. Даний факт пов’язаний із підготовкою фальсифікації голосування та створення потрібної картинки для російських медіа”, – наголосили в Генштабі.

Також посилюється тиск на місцеве населення із вимогою отримувати російські паспорти. Зокрема, вводиться вимога, що оплата комунальних послуг, інтернету та мобільного телефону неможлива без російського громадянства.

Фіксується збільшення чисельності військовослужбовців чеченської національності, які поводяться дуже агресивно та жорстко реагують на порушення комендантської години місцевим населенням.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія РФ призначила на 10 вересня “вибори” на захоплених територіях України – частинах Херсонської та Запорізької областей, а також у “ДНР” і “ЛНР”.

Окупанти поспіхом набирають поліцейських для проведення “виборів” – Маляр

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button