Україна

РФ готує наступ на Ізюм та Слов’янськ

РФ готує наступ на Ізюм та Слов янськ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Донбасі точаться важкі бої

Російські окупанти не залишають наміру захопити нові території, а також продовжують обстрілювати прикордонні населені пункти.

 

Російські окупанти готуються відновити наступ у напрямках Ізюму у Харківській області та Слов’янська, Сіверська та Райгородка на Донбасі. Про це повідомив у вечірньому зведенні Генеральний штаб ЗСУ.

 

На Волинському та Поліському напрямках обстановка особливих змін не зазнала, кажуть у генштабі. Ознак формування супротивником наступальних угруповань не виявлено. Основні зусилля збройних сил республіки Білорусі зосереджуються на посиленні охорони державного кордону.

 

Проте з баз зберігання Білорусі знято танки та БМП. Тож не виключено, що їх передадуть армії РФ, щоб поповнити втрати.

 

На Сіверському напрямку противник активних дій не проводив, ознак створення ударних угруповань не виявлено. Але щоб демонструвати свою присутність і не допустити перекидання підрозділів Сил оборони на інші напрямки, у прикордонних районах Брянської та Курської областей ворог містить певні підрозділи збройних сил РФ.

 

Тим часом окупант завдав ракетного авіаційного удару по підрозділах наших військ у Сумській області з літаків Су-30СМ. Продовжуються артилерійські та мінометні обстріли прикордонних населених пунктів.

 

На Слобожанскому напрямі угруповання противника зі складу частин 17-ї та підрозділів західного військового округу збройних сил РФ намагаються утримати зайняті позиції і запобігти просування підрозділів Сил оборони вглиб тимчасово зайнятої території.

 

На Донецькому напрямку противник за підтримки вогню артилерії та мінометів проводить активні штурмові дії на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках, бої продовжуються.

 

На Курахівському напрямку противник активних бойових дій не проводив, здійснював вогневе ураження наших військ із застосуванням артилерії.

 

На інших напрямках продовжує обстріл з метою сковування дій наших військ та недопущення їхнього перекидання на інші загрозливі напрямки.

 

У Південнобузькому напрямку ворог веде оборону та проводить мінування узбережжя річки Інгулець на дільницях можливих дій підрозділів наших військ. Веде контрбатарейну боротьбу. Завдав авіаційних ударів із залученням армійської авіації в районі населеного пункту Давидів Брід Херсонської області.

 

В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельні угруповання супротивника продовжують виконувати завдання щодо ізоляції районів бойових дій. У готовності перебуває один носій високоточної зброї, фрегат Адмірал Макаров, який має на борту до восьми крилатих ракет типу Калібр.

 

У Генштабі також зазначають, що ворог деморалізований, зазнає втрат, на окремих напрямках поспішно переходить до оборони.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button