Україна

РФ формує загони найманців для відправки в Африку – ГУР


РФ формує загони найманців для відправки в Африку - ГУР

Найманців приваблюють не лише високими заробітками, а й можливістю уникнути участі у війні проти України.


Росія формує загони так званих “військових інструкторів” для подальшої відправки до країн Африки з метою розширення впливу на цій території. Про це повідомило Головне управлінні розвідки Міністерства оборони України в середу, 17 січня.
 
За даними української розвідки, “наполегливий рекрутинг” Москва проводить і на тимчасово окупованих територіях України, зокрема – в тимчасово окупованому Криму.

Контракти пропонують підписувати військовим запасу армії РФ – спеціалістам з обслуговування систем протиповітряної оборони російського виробництва, військовим морякам та деяким іншим фахівцям військово-технічної сфери.
 
Угоди розраховані на декілька років із місячною зарплатою, співмірною грошовому забезпеченню російських загарбників, які воюють проти України. Найманців приваблюють не лише високими заробітками, а й можливістю уникнути участі у війні проти України.
 
“Метою відправки відповідного контингенту Москва вбачає розширення свого впливу в Африці”, – зазначили в ГУР. 

Раніше повідомлялося, що Росія після залучення ПВК Вагнер заробила понад 2,5 мільярда доларів на торгівлі африканським золотом з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button