Світ

Угорщина вважає Трампа “шансом на мир” – Сіярто

Угорщина вважає Трампа шансом на мир - Сіярто

Фото: Петер Сіярто / Facebook

Петер Сіярто вважає, що Росія не загрожує НАТО чи ЄС

Має відбутися “дуже сильний зовнішній вплив”, щоб змусити Україну та Росію сісти за стіл переговорів, вважає Петер Сіярто.

Влада Угорщина розглядає потенційне повернення колишнього президента США Дональда Трампа у Білий дім як “шанс для миру” в Україні. Про це сказав міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто в інтервʼю для Reuters, оприлюдненому напередодні.

За його словами, метою Угорщини є припинення війни шляхом мирних переговорів за участю Росії та України.

“Я вважаю, що має відбутися дуже сильний зовнішній вплив, щоб змусити Україну та Росію сісти за стіл переговорів… Хто має шанси на це в найближчому майбутньому? Тільки президент Трамп, якщо його оберуть”, – заявив міністр.

Сіярто нагадав, що нещодавні зустрічі премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана з російським диктатором Володимиром Путіним і президентом України Володимиром Зеленським продемонстрували “величезну відстань, що розділяє обидві сторони, а інші західні лідери не бажають або не можуть їх зблизити”.

При цьому він додав, що Угорщина не розглядає Росію як загрозу для НАТО або ЄС, бо російські лідери “раціональні й не ризикнуть піти на прямий конфлікт із Заходом”.

Раніше ЗМІ повідомляли, що 11 липня після завершення саміту НАТО Віктор Орбан зустрінеться з Дональдом Трампом у його резиденції Мар-а-Лаго, що у штаті Флорида.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button