Україна

РФ депортувала 20 тисяч українських дітей


РФ депортувала 20 тисяч українських дітей

Реальна кількість викрадених маленьких українців може бути значно більшою – близько 200-300 тис. осіб.

Російські окупанти викрали на тимчасово окупованих територіях України майже 20 тисяч українських дітей. Їх вивезли на територію Росії, де було створено понад 70 таборів для “перевиховання” депортованих дітей з метою знищення їхньої ідентичності. Про це у неділю, 23 квітня, повідомляє Telegram-канал Верховної Ради України.
 
“19 393. Це дані про кількість депортованих до Росії українських дітей на онлайн-платформі “Діти війни”, – цитує першого заступника голови Комітету гуманітарної та інформполітики Ірину Констанкевич канал Ради.
 
При цьому висловлюється припущення, що російські окупанти насправді могли вивезти близько 200-300 тис. осіб.
 
“За даними, озвученими Росією у відкритих джерелах, депортованих дітей набагато більше – понад 700 000”, – йдеться у повідомленні.
 
Також зазначається, що згідно з дослідженням Єльської лабораторії гуманітарних досліджень, відомо про більш ніж 70 таборів для “перевиховання” таких дітей.
 
За словами Констанкевича, “це систематична державна політика РФ, щоб “перевиховувати” українських дітей, знищуючи їхню ідентичність. Вони цинічно вбивають все рідне і дороге для наших дітей, відбирають їх від батьків, позбавляють їх минулого, порушують їхні права. Вони викрадають і знищують” наше майбутнє. Вони роблять усе, щоб українських дітей було неможливо відшукати та повернути на батьківщину”.
 
Раніше уповноважена президента України з прав дитини Дар’я Герасимчук повідомила, що депортованих неповнолітніх українців постійно перевозять, щоби Київ не зміг з’ясувати, де перебувають діти.
 
Вбивства українських дітей та “Проект “К”. Жахливі зізнання “вагнерівців”

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button