Україна

РФ активізувала кораблі в Чорному морі – ОК Південь


РФ активізувала кораблі в Чорному морі - ОК Південь

Українські військові розповіли про те, яка на сьогоднішній день ситуація в чорноморській акваторії.

Бойові кораблі російського флоту продовжують своє перебування у безпечних для себе районах Чорного моря – поблизу південного узбережжя Криму. Зокрема, там перебуває 14 суден. Про це повідомляє оперативне командування (ОК) Південь у понеділок, 12 вересня.

У повідомленні йдеться, що серед них чотири надводні ракетоносії, споряджені вже 26 Калібрами. Ворог також активізував присутність чотирьох десантних кораблів.

ЗСУ нагадали, що Чорне море несе не лише загрозу ракетних ударів. Також є небезпека підриву у прибережних водах та деяких ділянках узбережжя.

“Не нехтуйте правилами дій при повітряних тривогах, обмеженнями правового режиму військового стану, які насамперед спрямовані на збереження ваших життів. Будьте пильні та свідомі, довіряйте силам оборони та достовірним джерелам інформації”, – нагадали в оперативному командуванні.

Нагадаємо, що російські сили перекинули батарею С-300 із сирійського Масіафа на базу в Тартусі, де завантажили ЗРК на судно та направили до РФ.

Це не перше перевезення російської зброї через Босфор. За даними агентства Bloomberg, торгове судно Sparta II доставило військовий вантаж РФ із Сирії до Новоросійська наприкінці липня.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button