Події

Юлія Усенко взяла участь у міжнародній конференції «Війна росії проти дітей» …

Юлія Усенко взяла участь у міжнародній конференції «Війна росії проти дітей»

????У Ризі пройшла міжнародна конференція «Війна росії проти дітей», організована в рамках реалізації започаткованого Президентом України Володимиром Зеленським проєкту Bring Kids Back UA. Він має на меті привернення уваги міжнародної спільноти до необхідності забезпечення всеохоплюючої відповідальності та повернення додому українських дітей, яких рф незаконно вивезла з тимчасово окупованих територій.

????На заході виступили провідні політики, правозахисники, експерти з різних країн світу.

????Начальниця Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Офісу Генпрокурора Юлія Усенко взяла участь у панельній дискусії щодо відповідальності за депортацію українських дітей.

????Притягнення до відповідальності важливе не лише для покарання винних за вчинення міжнародних злочинів щодо дітей, але й відіграє важливу роль у попередженні їх повторення у майбутньому. Наше завдання – об’єктивно документувати такі злочини, збирати доказову базу, притягати причетних до відповідальності та працювати над поверненням депортованих дітей. Українські прокурори і слідчі сприяють роботі міжнародних організацій та інституцій, які проводять незалежні розслідування, що відіграє важливе значення в інформуванні світу про об’єктивну ситуацію та доповнює національні розслідування, – зазначила Юлія Усенко.

????Також начальниця Департаменту наголосила на прагненні українців до справедливості та викликах, з якими працює українська правоохоронна система. Вона закликала до міжнародної співпраці в процесі розслідування міжнародних злочинів, вчинених агресором щодо українських дітей.

????Юлія Усенко зауважила, що не менш важливою є робота зі свідками та жертвами в третіх країнах, особливо у Латвії. Країни Балтії та Польща слугують важливими транзитними коридорами для українців, які залишають окуповані території через Росію та Білорусь. Ці люди надають важливі свідчення щодо російських злочинів, включаючи депортацію дітей.

Back to top button