Україна

Резніков закликав розмістити американські ППО в Україні

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій запевняє, що українське законодавство дозволяє розгортання в Україні американських підрозділів сил протиповітряної оборони

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков під час візиту у США висловився за розгортання в Україні сил протиповітряної оборони (ППО) за участі американських підрозділів.

Про це інформує 1NEWS.

“Важливим є розширення безпекового пакета для України. У першу чергу – зарахунок розгортання сил ППО, навіть шляхом розміщення американських підрозділів. Наше законодавство це дозволяє”, – сказав Резніков за результатами зустрічі з керівником Jamestown Foundation Гленом Говардом.

Резніков однак не повідомив, які саме акти законодавства України уможливлюють розміщення американських ППО.

Водночас український віцепрем’єр наголосив, що РФ “уже де-факто окупувала Азовське море і тотально змінила баланс у Чорному, повністю його мілітаризувала”.

“Ми особливо занепокоєні діями РФ, які спрямовані на підготовку Криму до розгортання там ядерної зброї. Саме з опорою на Крим Росія здійснює військові операції на Близькому Сході та в Африці, впливає на Балкани”, – зазначив Резніков.

Віцепрем’єр не деталізував, що саме свідчить про підготовку Росії до розгортання ядерної зброї у Криму.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button