Україна

Резніков розповів про системи контролю зброї


Резніков розповів про системи контролю зброї

Система дозволяє контролювати все від митних операцій на кордоні до постачання кінцевому споживачеві.

 

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що в Україні для моніторингу, контролю та логістичного забезпечення військової техніки та озброєння, що надаються країнами-партнерами, будуть використовуватися три спеціальні системи. Про це він сказав під час презентації нового модуля інформаційно-аналітичної системи СОТА, повідомляє Укрінформ.
 
За словами Резнікова, росіяни зараз активно просувають наратив про нібито неналежне використання Україною зброї, наданої міжнародними партнерами, тому впровадження потужної та якісної інформаційної системи моніторингу дозволить мати максимальний контроль над озброєнням, що постачається в Україну.
 
Міністр нагадав, що у 2019 році Україні в обмеженому обсязі була надана натівська система LOGFAS – найкраща у світі логістична система, а в українських військових навчальних закладах відкрили курси підготовки операторів цієї системи.
 
Він також зазначив, що Міноборони офіційно звернулося до НАТО через штаб-квартиру у Брюсселі з проханням надати Україні розширений пакет ліцензій, а також технічних працівників для допомоги у оволодінні цією системою. Головною метою для вищого військового керівництва є запровадити таку систему в армії до бригадного рівня.
 
За словами Резнікова, система дозволяє контролювати все від митних операцій на кордоні до постачання кінцевому споживачеві. Крім того, система повідомляє і про необхідність боєприпасів, запчастин і т.д.
 
Нагадаємо, Рада національної безпеки та оборони (РНБО) разом із Міністерством оборони запустила новий модуль інформаційно-аналітичної системи СОТА для відстеження поставок західних озброєнь.
 
Раніше міністр оборони заявив, що українці зацікавлені у збереженні всього комплекту зброї, яку надали західні союзники.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button