Україна

Резніков розповів про очікування від Рамштайну


Резніков розповів про очікування від Рамштайну

В рамках засідання детально обговорять “літакову коаліцію”, а також ППО, снаряди амуніцію і ремонт військової техніки.

Міністр оборони Олексій Резніков розповів про очікування від наступного засідання Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн. Коментар глави відомства 12 червня опублікувало Міноборони.

“Перш за все ми очікуємо аналогічного рівня підтримки з боку партнерів. В рамках засідання ми будемо обговорювати детальні речі “літакової коаліції”. В даному випадку ми говоримо поки що про підготовку пілотів і не тільки пілотів, а й наших техніків та інженерів, які будуть займатися обслуговуванням літаків. Тому що це дуже складна система”, – зазначив він.

Предметно питання обговорюватимуться з командами міністерств оборони Нідерландів, Данії, США та інших країн, які приєдналися до цієї коаліції. До складу української делегації ввійшли представники Повітряних сил.

“Далі – решта. Все, що стосується  ППО, снарядів амуніції, артилерії. Наші пріоритети не змінилися. Ця війна це війна ресурсів. Ресурсів – значить не тільки зброї, а й спроможностей її ремонтувати, обслуговувати і все, що до цього дотичне”, – наголосив Резніков.

Він додав, що важливими є питання відкриття різного типу хабів з ремонту та оснащення техніки – як на території України, так і у дружніх прикордонних країнах.

Нагадаємо, наступна (тринадцята) зустріч глав Міноборони країн союзників України у форматі Рамштайн відбудеться 15 червня. Місцем її проведення стане Брюссель.

На Рамштайні-13 оновлять статус підтримки ЗСУ перед контратакою

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button