Україна

Резніков назвав основний напрямок удару росіян


Резніков назвав основний напрямок удару росіян

У Міноборони оцінюють ризики наступу загарбників та вважають, що головним напрямом для них залишається схід України.

 

Головним напрямом атаки російських окупантів наразі залишається схід України. Другий ризикований напрямок – Запорізький, і є мінімальний ризик – з боку Білорусі. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков на брифінгу після заходу щодо презентації державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки.
 
“Ризиковані російські напрямки не змінилися, за нашими оцінками, їх залишається три. Якщо не брати до уваги четвертий – те, що вони атакують з неба ракетами та дронами, використовуючи всю Україну як майданчик. Це зрозуміло. Якщо ми говоримо про сухопутний компонент чи морський, то, звичайно, головним напрямком удару залишається схід України. Найбільш важкі місця – Бахмут, Авдіївка, Вугледар, Лиман, Куп’янськ”, – розповів урядовець.
 
За його словами, другий ризикований напрямок – Запорізький. Тут окупанти намагаються “промацати стійкість української оборони”.
 
“З моря, з напрямку Одеси, я вважаю, ризиків ми зараз не спостерігаємо. Тому що морська компонента у них ослаблена, після того, як ми відправили крейсер Москва на дно, деокупували острів Зміїний”, – вважає глава Міноборони.
 
За його словами, третій, найнижчий зараз ризик із боку Білорусі. Зокрема, на сьогодні створення ударного угруповання не спостерігається, додав він.
 
Резніков також звернув увагу, що окупанти готують фортифікаційні укріплення на тимчасово окупованих територіях, зокрема у Криму у зв’язку з анонсованим контраступом України.
 
Нагадаємо, Резніков раніше заявив, що українські військові готують контрнаступ, а відповідний час для нього обере Генеральний штаб ЗСУ.
Глава Міноборони також наголосив, що Україна формує контрударні корпуси. Вони можуть завдати відразу кількох контрударів щодо російських агресорів.
 
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button