Україна

Резніков домовляється про зброю у Греції – АР


Резніков домовляється про зброю у Греції – АР

Греція надасть усіляку підтримку Україні на вирішальному етапі війни, запевнив міністр оборони Нікос Панайотопулос.

 
Міністр оборони України Олексій Резніков прибув із візитом у грецьку столицю Афіни для чергових зустрічей з офіційними особами країн НАТО. Про це повідомляє Associated Press у четвер, 6 квітня.
 
Вказано, що у Греції пообіцяли для ЗСУ більше постачання боєприпасів для артилерії та стрілецької зброї, доступ до госпіталів для поранених військовослужбовців і додаткові бойові машини піхоти радянських часів.
 
Міністр оборони Греції Нікос Панайотопулос заявив, що його країна “надасть усіляку підтримку Україні на цьому дуже важливому, вирішальному етапі війни”.
 
“Ми будемо продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки потрібно, – це дуже чітка позиція, яку ми зайняли з самого початку”, – додав він.
 
Також Греція надала інструкторів для українських сил спеціального призначення та операторів танків як внесок у масштабну військову допомогу НАТО.
 
Водночас Греція не планує надавати Україні танки Leopard.
 
“Ми даємо те, що можемо дати, але нічого з того, що може хоч на дещицю послабити наші власні оборонні можливості, зважаючи на наші власні виклики національній безпеці”, – зазначив Панайотопулос.
 
У свою чергу Резніков нібито відзначив, що Греція запропонувала допомогу Україні для кращої інтеграції її військового флоту в НАТО, не конкретизувавши подробиць.
 
Минулої осені повідомлялось, що Греція передала Україні майже сто радянських БМП-1. Крім того, обговорювалося питання про поставки систем С-300.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button