Україна

Рекрутинг не замінить мобілізацію – Міноборони


Рекрутинг не замінить мобілізацію - Міноборони

Некоректно ставити в один ряд і порівнювати, що ефективніше мобілізація чи рекрутинг, бо це не конкуруючі системи, зазначив Іларіон Павлюк.

В Україні на службу до армії будуть потрапляти не лише ті, хто сам має таке бажання. Тому рекрутинг не можна протиставляти мобілізації. Про це сказав начальник управління преси та інформації Міноборони Іларіон Павлюк в ефірі телемарафону в вівторок 19 грудня.

За його словами, в Україні нічого не змінюється у питанні підходів мобілізації чи правових підстав для вручення повісток. Громадянам мають повідомити, що вони потрібні для захисту країни чи про необхідность оновити свої дані.

“Я розумію, що можуть бути емоції, але не бачу тотальної неготовності українців захищати свою країну. Є величезна кількість людей, які не просто мовчки, а з честю, незважаючи на свої особисті обставини, страхи виконують свій обов’язок та йдуть захищати Україну”, – додав Павлюк.

Він зазначив, закон дозволяє вручати повістки у різних публічних місцях.

“З іншого боку, ми повинні усвідомлювати, на жаль, війна триває, на жаль, в армії служитимуть не тільки ті, хто сам цього хоче, а й ті, кому випала така доля та така честь. Це важка ноша, але це честь”, – підкреслив Павлюк.

При цьому некоректно ставити в один ряд і порівнювати, що ефективніше мобілізація чи рекрутинг, бо це не конкуруючі системи.

“Є якась ілюзія, що рекрутинг існує замість мобілізації. Рекрутинг – це сервіс для громадян, які готові мобілізуватися до ЗСУ. Ми зі свого боку працюємо над тим, щоб створити механізми, щоб цей сервіс працював краще і дозволяв вибір спеціальності… Але треба сказати абсолютно чесно, що не може бути такого, що країну боронять тільки ті, хто хочуть. Не буде такого. Є потреба в певній кількості людей – держава кличе цю кількість людей”, – резюмував він.

Раніше повідомлялося, що Рада готує військовий облік для жінок. У законопроєкті йдеться, що під час дії воєнного стану жінок залучатимуть до проходження військової служби, однак, на бойові посади – тільки добровільно.

Як змінюється мобілізація: чого чекати найближчим часом

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button