Україна

Ракет для ППО у України лишилося на кілька тижнів – ЗМІ


Ракет для ППО у України лишилося на кілька тижнів - ЗМІ

Західні експерти кажуть, що без допомоги США та союзників на фронті вже цього року може статися каскадний колапс.

У України вичерпуються запаси ракет для систем протиповітряної оборони. Без нових поставок від США їх вистачить лише до початку березня. Про це у п’ятницю, 9 лютого, написало The New York Times із посиланням на неназваних американських посадовців.

Західні військові аналітики зазначають, що у 2024 році запобігання російському наступу ускладнюється критичною нестачею солдатів і боєприпасів. Низка чиновників попереджають, що без допомоги США “каскадний колапс” на фронті може стати реальністю наприкінці цього року.

За даними джерел видання, пройде щонайменше кілька місяців, перш ніж відсутність поновленої допомоги матиме масштабний вплив. Але без неї, додають вони, важко уявити, як Україна зможе утримувати свої нинішні позиції на полі бою.

“До наступного місяця Україні буде важко проводити локальні контратаки, а до початку літа її військовим може бути складно відбивати російські атаки”, − цитує видання посадовців і аналітиків.

Водночас у NYT додають, що Росії буде важко швидко наростити достатній потенціал для проведення масштабного наступу на сході України. Замість цього російські війська, найімовірніше, просуватимуться вперед “незграбно і розрізнено” та з високою кількістю втрат у військах.

Нагадаємо, у Сенаті США розпочалися дебати щодо допомоги союзникам, зокрема Україні. Очікується, що сенатори працюватимуть над законопроєктом упродовж вихідних.

Допомога Україні: чи зможуть домовитись в Конгресі США?

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button