Україна

Рахманін окреслив кроки, які має зробити влада, аби запобігти ймовірному вторгненню РФ – 1News

Як зазначив нардеп, наразі ціла низка органів влади працюють в такому режимі, нібито нічого не відбувається

Сергій Рахманін
Фото з відкритих джерел

Влада має завчасно готуватися до найгіршого сценарію щодо можливого вторгнення РФ та робити рішучі кроки, аби запобігти цьому. Про це повідомив член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін в ефірі одного з телеканалів. 

“Характер війни, її неминучість, її масштаб багато в чому буде залежати від того, наскільки Україна буде готова до цього, і наскільки вона буде робити реальні кроки по зміцненню своєї обороноздатності. Чому? Так само, як накопичення російських сил і засобів неможливо приховати, так і наші заходи, наші кроки, якщо вони будуть більш рішучими, ніж є зараз, вони будуть очевидними, це буде додатковий чинник, додатковий фактор для того, щоб утримати РФ від різких кроків на Донбасі”, – сказав Рахманін.

Як зазначив нардеп, на сьогоднішній день у президента України є можливість не оголошуючи мобілізацію, додатково залучити мобілізаційний ресурс з числа учасників бойових дій. “У нас комплект бригад не є стовідсотковим. Бригада вважається боєздатною, якщо в ній є 75%. На жаль, у нас є бригади, у яких рівень комплектації не сягає навіть 45%. Тому зараз, наприклад, потрібно точково призвати, не йдеться про хвилю мобілізації, точково призвати певну кількість людей дефіцитних військових спеціальностей, які би заповнили прогалини”, – повідомив він.

1News за темою: Ймовірне вторгнення РФ: Чи відключатиме влада інтернет та мобільний зв’язок

За словами Рахманіна, запустити механізм територіальної оборони в стислі терміни дуже важко. “Те що зараз проводять навчання це дуже добре, але це треба було робити раніше і не обмежуватися лише цим. Треба демонструвати міць. Зараз це робиться недостатньо швидко, тому що потрібні додаткові заходи, додаткові ресурси, потрібні додаткові кошти. Гроші на тероборону закладалися, але цих грошей недостатньо”, – зазначив нардеп.

Також Рахманін зауважив, що РНБО на своїх засіданнях має вирішувати більш нагальні питання, які наразі турбують українців.

“Кабінет міністрів, органи місцевої влади, органи місцевого самоврядування досі не роблять тих конкретних кроків, які вони мають робити на той випадок, коли, не дай Боже, необхідно буде запроваджувати воєнний стан. До всього цього треба готуватися. Люди мусять знати, що вони мають робити, де вони мають знаходитися, кожна людина має усвідомлювати, де в конкретний час, конкретний момент вона має знаходитися. Військові, те що від них залежить, – роблять, але ЗСУ, обороноздатність – це не тільки військові. Це ціла низка органів, які, на превеликий жаль, працюють в такому режимі, нібито нічого не відбувається”, – сказав він.

Нагадаємо, кілька днів тому західні ЗМІ випустили кілька матеріалів про можливе вторгнення Росії в Україну. Деякі медіа відзначали, що Росія планує в лютому провести масштабні навчання із застосуванням засобів доставки ядерної зброї, інші – називали передбачуване число жертв (якщо напад все ж відбудеться). Детальніше про це – читайте в нашому матеріалі. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button