Україна

Радник мера Маріуполя пояснив маніпуляції росіян з цифрами


Радник мера Маріуполя пояснив маніпуляції росіян з цифрами

Петро Андрющенко пояснив, чому окупанти завищують кількість людей у ​​Маріуполі у своїх зведеннях: це робиться не задля пропаганди, а заради злодійства.

 
Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко пояснив, чому окупанти завищують кількість людей у ​​Маріуполі у своїх зведеннях.
 
“Учора депутат держдуми Росії – куратор окупації Маріуполя Дмитро Саблін озвучив, що, за даними гумштабів єдиноросів, у Маріуполі на цей момент 212 тисяч осіб. Близько місяця тому заступник голови окупаційної адміністрації озвучив цифру в 196 тисяч осіб, посилаючись на якийсь пеерпис. Обидві цифри значно різняться з нашими. Ми впевнені в кількості від 100 до 150 тисяч, з найточнішою у 130 тисяч осіб з урахуванням міграційних процесів”, – пише Андрющенко.
 
Радник мера міста пише, що справжні цифри частково підтверджуються самими офіційними окупаційними даними, зокрема кількістю людей, які зареєструвалися на отримання пенсій, – на рівні 70 тисяч осіб.
 
“З огляду на те, що навіть у мирні часи літнє населення переважало над працездатним, а зараз саме люди похилого віку – основа тих, хто вирішив не евакуюватися, – кількість жителів Маріуполя не може бути більш як 130–150 осіб”, – упевнений Андрющенко.
 
Чому тоді окупанти озвучують інші цифри, розмірковує радник мера.
 
“Відповідь досить проста й очевидна. Нашу гіпотезу підтверджують численні факти, спостереження та інсайдери. Хоч як це дивно, не для пропаганди. А через крадіжки. Справа в тому, що все фінансування готівкою та гуманітарна допомога розраховуються відповідно до врахування гумштабів Єдиної Росії. Скільки людей – на таку кількість і отримують фінансування. І тут варто згадати, що гуманітарний штаб у Маріуполі очолює молодший син голови окупаційної адміністрації Іващенко. Підопічний і старий друг куратора Сабліна. Тому вони розробили і впровадили гарну стару схему “мертвих душ”, – пояснює Андрющенко.
 
Радник мера міста не сумнівається в тому, що всі надлишки гуманітарки продаються.
 
Відомості з неіснуючими людьми і підробленими підписами: все нове – гаразд забуте старе. Так 130 тисяч розчерком пера перетворюється на 212. Надлишки гуманітарки реалізуються родиною Іващенка по місту і району, другий син працює не покладаючи рук разом з колаборантами прибережних селищ і районними окупаційними адміністраціями Маріуполя. Готівка ж розподіляється іншими людьми з оточення Шабліна і Петра Іванова. Саме тому невиплата зарплат за роботи (не тільки завали, водіям автобусів теж видавали тільки після бунту), нестача будматеріалів і ще купа проблем”, – додав Андрющенко.
 
Нагадаємо, недавно в Маріуполь із РФ привезли запліснявілий хліб і лопати. До “гуманітарних вантажів” додавалася партійна символіка, і навіть було зазначено, звідки саме надійшла “допомога”.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button