Україна

МАГАТЕ заявило про вибухи біля двох українських АЕС


МАГАТЕ заявило про вибухи біля двох українських АЕС

Минулої ночі Повітряні сили України повідомили, що збивали безпілотники в межах Одеської, Дніпропетровської, Київської, Херсонської, Запорізької та Хмельницької областей.

Експерти МАГАТЕ зафіксували військову активність протягом минулої ночі поблизу з двома українськими АЕС – Хмельницькою та Запорізькою. Про це у середу, 29 листопада, повідомляє МАГАТЕ з посиланням на гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі.

“Експерти МАГАТЕ в Україні повідомили про звуки бойових дій вночі поблизу Хмельницької АЕС, а не лише на Запорізькій АЕС”, – сказав гендиректор Гроссі.

Він підкреслив, що організація уважно стежить за тим, що відбувається біля АЕС. 

“Значна увага світу – і це правильно – прикута до цілком реальних небезпек, з якими стикається Запорізька атомна електростанція, яка викликає особливе занепокоєння, оскільки вона розташована на лінії фронту. Але вчорашній захід служить нагадуванням про те, що ми не повинні забувати про інші ядерні об’єкти в Україні, які також потенційно піддаються ракетним та іншим атакам”, – заявив Гроссі.

Нагадаємо, нещодавно на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС стався витік води, а перед тим – витік реагентів із першого контура реактора в другий, але росіяни не переводили його у “холодний” стан. Перед тим стало відомо, що некомпетентні дії рашистів призвели до часткового блекаута на Запорізькій АЕС.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button