Україна

Рада закликає виключити Росію із FATF


Рада закликає виключити Росію із FATF

Рада прийняла звернення до FATF із приводу вилучення Росії із членства і внесення її до “чорного списку”.

 
Верховна Рада прийняла звернення до членів Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмивання грошей (FATF) про виключення Російської Федерації із числа членів FATF та внесення її до списку країн з високим ризиком. Про це у Telegram повідомив член фракції Європейська солідарність Олексій Гончаренко.
 
Відповідний проект постанови №7622 народні депутати підтримали на пленарному засіданні в понеділок, 15 серпня.
 
Рада закликала президента FATF скликати позачергове засідання пленуму, який зможе негайно призупинити членство Російської Федерації у FATF, а у разі подальшого продовження агресивної війни – почати процедуру її виключення із FATF.
 
Водночас парламентарії вважають за необхідне закликати президента FATF звернутися до регіональних органів на зразок FATF (FSRBs) з вимогою припинити членство РФ та позбавити її статусу спостерігача в цих органах.
 
Також Рада закликала FATF включити Росію до “чорного списку” (йдеться про Список юрисдикцій з високим рівнем ризику, на який поширюється заклик до дії) і публічно повідомити про це рішення.
 
Нагадаємо, Верховна Рада також ухвалила закон про “митний безвіз”, який визначає приєднання України до Конвенції про процедуру загального транзиту (NCTS) із країнами Євросоюзу.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button