Україна

Рада повернула уряду законопроєкт про мобілізацію


Рада повернула уряду законопроєкт про мобілізацію

У парламенті розуміють запит військового командування і готові йти назустріч, але не всі норми можуть бути підтримані, пояснив Давид Арахамія.

Верховна Рада повернула на доопрацювання уряду законопроєкт про мобілізацію. Про це повідомив керівник фракції Слуга народу Давид Арахамія в Telegram у четвер, 11 січня.

“За результатами наради, законопроект повертається ініціатору. Одночасно передаємо пропозиції напрацьовані на комітеті  та у робочих групах”, – написав він.

Арахамія розповів, що сьогодні відбулася закрита нарада з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради в закритому режиму. На ній були присутні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генштабу Сергій Шаптала, міністр оборони Рустем Умєров, керівництво Верховної Ради, голови фракцій та комітетів.

Законопроект №10378 щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби викликав багато дискусій.

“Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню”, – зазначив Арахамія.

При цьому він стверджує, що всі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації.

Нагадаємо, 25 грудня Кабмін зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, який передбачає внесення змін до процесів мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Кореспондент.net детально проаналізував законопроєкт про мобілізацію.

Як повідомлялося, у Раді виникли питання до законопроєкту про мобілізацію. У парламенті зареєстрували п’ять законопроєктів стосовно мобілізації.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button