Україна

Рада оновила Рахункову палату всупереч позиції G7


Рада оновила Рахункову палату всупереч позиції G7

Посли країн “Великої сімки” висловили стурбованість намірами призначити членів Рахункової палати до завершення її реформи.

Верховна Рада проголосувала за призначення чотирьох членів Рахункової палати, попри прохання країн G7 не поспішати з цим питанням. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк в Telegram у четвер, 21 грудня.

За його даними, під час рейтингового голосування, призначені на шість років повноважень:

  • Єлизавета Пушко-Цибуляк (бухгалтер Держаного бюро розслідувань) – 235 голосів
  • Сергій Ключка (працівник Державної аудиторської служби України) – 231
  • Ольга Піщанська (екс-голова Антимонопольного комітету України) – 235
  • Кирило Клименко – 238.

Железняк також повідомив, що Ольгу Піщанську мають призначити головою Рахункової палати. Але через деякий час він проінформував, що це питання відклали на наступний рік, бо на сигнальному голосуванні кандидатура Піщанської набрала лише 232 голоси.

“Тобто почали розгляд, але потім побачили проблему з голосами… Перевірили, побачили 232 і було очевидно що зараз зірветься. Тому відклали до, орієнтовно 8 січня. Одразу на першому ж засіданні буде голосування за призначення”, – додав нардеп.

У свою чергу посли країн “Великої сімки” раніше висловили стурбованість намірами призначити членів Рахункової палати до завершення її реформи.

“До ухвалення закону про реформу ці призначення підірвали б довіру до інституції, що відповідає за нагляд за міжнародною допомогою”, – йдеться в заяві послів у Twitter.


Рахункова палата від імені Верховної Ради здійснює контроль за надходженням коштів до державного бюджету України та їх використання. Вона складається з 13 членів. Строк повноважень членів палати – 6 років, одна особа не може обіймати цю посаду понад два строки.

Нагадаємо, у жовтні Вищий антикорупційний суд визнав винним колишнього голову Рахункової палати Валерія Пацкана у незаконному одержанні компенсації на житло, але звільнив від покарання.

Рахункова палата назвала суму видатків держбюджету на оборону

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button