Україна

Причетним до вбивства Садикова змінять підозру


Причетним до вбивства Садикова змінять підозру

У прокуратурі підтвердили, що Айдос Садиков помер від отриманого вогнепального поранення у реанімації.

Громадянам Казахстану, причетним до вбивства опозиційного журналіста Айдоса Садикова, змінять підозру. Про це повідомив Офіс генпрокурора у вівторок, 2 липня.

У відомстві підтвердили, що Садиков помер від отриманого вогнепального поранення у реанімаційному відділенні лікарні Києва.

“Наразі правоохоронні органи готують повідомлення про зміну раніше повідомленої підозри причетним особам із замаху на вбивство на умисне вбивство, вчинене на замовлення та за попередньою змовою групою осіб (п.п.11, 12 ч. 2 ст.115 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 18 червня у Києві було скоєно замах на Айдоса Садикова. Він відомий критикою казахської влади та персонально президента Касим-Жомарта Токаєва. Сьогодні вночі, 2 липня, журналіст помер.

Раніше правоохоронці встановили двох виконавців замаху: це громадяни Казахстану – Алтай Жаканбаєв та Мейрам Каратаєв. Жаканбаєва було затримано на території Казахстану, він сам звернувся до правоохоронних органів. У Казахстані заявили, що не мають наміру екстрадувати його в Україну.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − nine =

Back to top button