Україна

Рада безпеки ООН підписала заяву про війну в Україні


Рада безпеки ООН підписала заяву про війну в Україні

З-поміж 58 країн заяву підтримали майже всі сусіди України – Польща, Молдова, Румунія, Словаччина, Угорщина. Не підтримали із сусідів – Білорусь та Росія.

 
У середу, 24 серпня, за підсумками засідання Ради безпеки ООН 58 країн підписали заяву про півріччя вторгнення Росії до України. У ньому висловлюється жаль, що РФ не зупинила війну. Про це повідомляє постійне представництво України при ООН на своїй сторінці у Facebook.
 
Також у заяві визнається український суверенітет у рамках визнаних кордонів, і висловлюється відданість незалежності, єдності та територіальній цілісності України.
 
З-поміж 58 країн заяву підтримали майже всі сусіди України – Польща, Молдова, Румунія, Словаччина, Угорщина. Не підтримали із сусідів – Білорусь і Росія.
 
Також спільну заяву підтримали США та Євросоюз, але не підтримали такі великі країни, як Китай та Індія. Усього в ООН – 193 держави.
 
Тобто, заяву на користь України підписало менш як третина країн, що входять до Організації.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Офісу президента України Андрій Єрмак на початку війни розсилав світовим лідерам фото вбитих українських дітей та зруйнованих міст, щоб вони не зволікали з наданням військової допомоги Україні.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button