Україна

У Чернігові затримали зрадника, який готував ракетний удар по об’єктах УЗ


У Чернігові затримали зрадника, який готував ракетний удар по об’єктах УЗ

Російський агент готував ракетний удар по залізничній лінії, що сполучає північні та східні регіони України, а ще однією потенційною ціллю ворога були платформи для вантажного обслуговування рухомих складів.

СБУ затримала російського агента, який готував ракетний удар по об’єктах Укрзалізниці на Чернігівщині. Про це в понеділок, 1 квітня, повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що російський агент готував ракетний удар по залізничній лінії, що сполучає північні та східні регіони України, а ще однією потенційною ціллю ворога були платформи для вантажного обслуговування рухомих складів.

“Щоб виконати вороже завдання, фігурант мав перевірити розвіддані окупантів щодо можливого використання залізничної лінії для переміщення військової техніки ЗСУ. Для цього він приховано відслідковував рух ешелонів, а також фіксував напрямки їхніх маршрутів та місця зупинок. Отримані дані агент мав дистанційно передати своєму російському куратору у вигляді координат залізничної гілки та пунктів вантажного обслуговування рухомих складів. Ці відомості фігурант планував підтвердити фотографіями українських об’єктів”, – йдеться в повідомленні.

Російські військові планували використати отриману інформацію для ракетного удару по інфраструктурі Укрзалізниці, щоб порушити логістику ЗСУ, але співробітники СБУ вчасно викрили зрадника.

“За даними слідства, затриманим виявився працівник місцевого підрозділу Укрзалізниці, ідеологічний прихильник рашизму. З минулого року він став активним учасником російських Телеграм-каналів і таким чином потрапив у поле зору окупантів. Під час обшуку в оселі затриманого вилучено мобільний телефон і планшет, які він використовував для комунікації з агресором через месенджер”, – повідомляють в СБУ.

Затриманому оголосили підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, йому загрожує довічне ув’язнення.

Раніше повідомлялося, що затримано працівницю дитсадка, яка коригувала російські удари по Харкову. Ворожій агентці оголосили підозру в державні зраді, їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Оголошено підозру двом зрадникам, причетним до депортації дітей до РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button