Україна

Пил із Сахари в Україні: синоптики розповіли про небезпеку


Пил із Сахари в Україні: синоптики розповіли про небезпеку

Укргідрометцентр попередив про шкідливість пилу для людей з респіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей.

Пил із Сахари зафіксували в Україні. Він становить загрозу для людей з респіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей. Про це повідомляє Укргідрометцентр на своїй Facebook-сторінці в понеділок, 1 квітня.

Пил принесла тепла хвиля із західного Середземномор’я, через яку на території країни останніми днями спостерігалась аномально тепла погода.

“Жителі західного регіону могли спостерігати (пил – ред.) ще вчора, а сьогодні він пошириться на більшість областей України. Небо буде тьмяним”, – ідеться в повідомленні.

Українців закликали зачиняти вікна та попередили про шкідливість пилу для людей з респіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей.

Як ми вже писали, протягом найближчих трьох днів у Києві буде тепло, сухо та сонячно. Проте така погода триватиме недовго – синоптики вже прогнозують різке похолодання та дощі.

Додамо, що синоптики розповіли, яким буде квітень. У більшості західних, Вінницькій та Одеській областях температура у квітні очікується на 1-1,5 градусів вище за норму.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button