Україна

МЗС відреагувало на заяву Фіцо про “нацистів”


МЗС відреагувало на заяву Фіцо про нацистів

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що в Україні нібито воюють “нацисти”, а міжнародна спільнота це ігнорує.

Речник Міністерства закордонних справ Георгій Тихий заявив, що заява прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо про українських військових суперечить “рівню довіри та взаємодії” між обома державами. Про це у понеділок, 9 вересня, йдеться у заяві пресслужби МЗС.

Тихий зауважив, що у Києві “розчаровані” заявою Фіцо на адресу українських воїнів, які захищають батьківщину та Європу від російських загарбників.

“Для українців протидія російській агресії є продовженням історії опору нашого народу тоталітарним режимам у минулому столітті. У ХХ столітті український народ поніс багатомільйонні втрати у боротьбі з нацизмом”, – нагадав речник.

Представник МЗС нагадав про історію Голокосту в Україні, під час якого нацисти винищили близько  півтора мільйона українських євреїв, а понад 2600 українців внесені до списку Праведників народів світу.

“Розраховуємо на обʼєднання зусиль Словаччини та всіх наших європейських партнерів у протидії новітньому російському злу, яке принесло на українську землю звірства, небачені з часів Другої світової війни”, – наголосив Тихий.

Він також підтвердив готовність Києва до подальшого конструктивного діалогу, “який відповідає традиційно теплим і добросусідським відносинам між словацьким і українським народами”.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо знову заявив про те, що в Україні воюють “нацистські війська”, але міжнародна спільнота цього “не помічає”. Таку заяву він зробив під час візиту до Музею Голокосту у словацькому місті Середь.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen + 8 =

Back to top button