Україна

Призов резервістів в особливий період розпочинається з 23 лютого – Генштаб опублікував розʼяснення – 1News

За призваними резервістами зберігатиметься робоче місце та середньомісячна заробітна плата, наголосили у Генштабі

В Україні розпочався весняний призов
Фото з відкритих джерел

В Україні відсьогодні, 23 лютого, розпочинається призов резервістів в особливий період. Генеральний штаб Збройних сил України опублікував розʼяснення з цього приводу. 

Зазначається, що призову підлягають резервісти від 18 до 60 років. Це будуть як офіцери так і рядовий, сержантський склад. Максимальний термін служби 1 рік.

Резервісти оперативного резерву першої черги проходитимуть службу у тих військових частинах і за тим фахом, в яких вони проходили службу до цього та підписали контракт для проходження служби в оперативному резерві першої черги (ОР-1).

 

“Для прикладу: під час попередньої служби військовослужбовець був водієм-механіком у військовій частині А0000, тому призиватимуть його в цю ж частину, на цю ж військово-облікову спеціальність”, – зауважили в Генштабі.

 

Наголошується, що за призваними резервістами зберігатиметься робоче місце та середньомісячна заробітна плата.

 

Повідомляється, що резервісти першої черги мають самі з’явитись у свої військові частини або Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки за телефонним дзвінком або ж отримавши повістку для явки. Якщо резервіст з тих чи інших причин, передбачених законом, не може бути призваним, йому необхідно особисто надати підтверджуючі документи. За неявку чи ігнорування виклику передбачено адміністративну або кримінальну відповідальність.

 

 

Нагадаємо, 22 лютого президент України Володимир Зеленський на тлі рішення Росії про офіційне введення військ на Донбас оголосив призов резервістів Збройних сил. Мова йде виключно про громадян, зарахованих до оперативного резерву. 

 

 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button